Väldigt mycket frukostbilder just nu.

Godmorgon! 



Vi har fortfarande inget internet :( så bloggar fortfarande via mobilen, vilket jag hatar sååå.. därav blir det färre inlägg för att jag blir otaggad typ x) men ni är väl vana med min dåliga uppdatering haha.


Idag skulle jag ha gått på hälsoundersökning men såklart tog jag fel på tiden och missade det, så nu måste jag boka om skiten.. typiskt! 

Men det är sånt som händer! Jag är ledig idag så funderar på vad jag ska hitta på. Funderar på att storstäda (alltså det känns som jag seriöst städar hela tiden). Värdens bästa mammi och pappi kom förbi igår med nya sängkläder till oss och dom var så fina så vill tvätta upp dom och bädda om i sängen (sängkläderna inte mammi och pappi, lol)


Nu, eftersom jag vet att ni gillar mina smoothie recept så tänkte jag bjuda på dagens smoothie: mango, annanas, kokos-soygurt, lite vatten och några droppar vanilj essens :) 


Måste dock säga att jag föredrar vanlig soya-kvarg framför kokos-soygurten, men det är nog en smaksak :)




Nä, nu blir det att lyssna på podd och dricka kaffe :) kram på er! <3

Söndag igen

Hej på er! 


Ber om ursäkt för att jag inte bloggst på ett tag men vi har inget internet hemma för tillfället. Först tänkte jag vänta ut det men nu kände jag att det gått på tok för lång tid sen jag bloggade så nu bloggar jag från Blogg.se's urkassa app.. 

Jaja, men annars då? Det är bra med mig typ, eller nä.. det är nog inte så bra, var ute i fredags med ett gäng tjejer som jag nyss lärt känna. Allt var superkul men i slutet av kvällen när vi stod och dansade så märkte jag ett tjejgäng som stod och stirrade snett mot oss och "härmade" oss när vi dansade och skrattade åt oss? Sen efter ett tag antar jag att två av de tjejerna jag var med dansade "för nära" (typ 30cm) en av tjejerna och då FLYGER hon bara på en av tjejerna, jag såg det själv med egna ögon och det var helt oprovicerat.. 

Sen kom vakten och pratade med mig och jag berättade exakt vad jag sett. Då kommer en av dom andra tjejernas killar fram och säger till mig "du ska fan inte snacka med vakten" .. jag ignorerar honom och går ut.. då kommer en kille fram till mig och säger att killen där inne hade sagt att han ska slå ner mig? Nu gick ju allt bra men jag har så svårt att kunna komma över sånna här grejer, kan gå och ha ångest  flera månader frammåt och ligga vaken och fundera på vad jag borde ha sagt till dom tjejerna, vad som hänt om den där killen slagit mig osv. 

Det är rätt tragiskt egentligen att vi tjejer/kvinnor inte ba ska behöva oroa oss för att män dömmer oss för hur vi klär oss, hur våra kroppar ser ut och att vi ska oroa oss för att bli taffsade på på dansgolvet. Nä nu ska vi även oroa oss för att andra tjejer ska "slamp-stämpla" oss för hur vi ser ut (det var det det kändes som de där tjejerna gjorde) att vi ska bli förlöjligade över hur vi dansar och att vi ska bli knuffade eller slagna bara för att vi finns

Och helt ärligt så bryr jag mig inte om vad den där tjejen hade för motiv att knuffa min kompis, för det finns ALDRIG nån anledning att använde våld. Hon kunde antingen ha flyttat sig från dansgolvet eller sagt till oss om vi störde dem.


Men alltså vad är det för fel på folk? Under dessa 6 år jag varit ute på krogen har jag aldrig blivit varken hotad eller ens sett ett slagsmål. 

Nu vill jag inte vara sån men det känns lite som "våld" har blivit mer ok och accepterat bland yngre. För några veckor sen tex så hörde jag ett par tjejer prata helt vardagligt om att en av dem blivit utsparkad ur skolan för att ha slagit ner en tjej för att hon kallade henne hora, så himla tråkigt och onödigt kan jag tänka, nu får ju hon ta "straffet" i vilket fall och den andra tjejen vinner ju, hon ville förmodligen ha en reaktion från hemne och det fick hon.


Jaja, men det är färför jag inte mår så bra, fast egentligen är ju allt bra nu, förutom att jag har så j-vla ont i magen :( ajaj. 


Men ikväll ska vi storhandla åtminstone, ska bli skönt att bara få fylla kyldkåpet och slafferiet med massa gott, det är therapi för mig! Haha 


Men hörrni, puss och en stor kram till er så hörs vi snart <3



Update

Men hej på er :)
 
Alltså det är redan tisdag? Hade tänkt blogga redan i söndags men jag och C låg bara i sängen hela dagen och var bakis. Inte sådär jobbigt bakis då man vill gräva ner sig utan mer sådär så man blir trött och lite slö. Det var hur som helst så mysigt att ba ligga där och kolla på serier så jag sket i bloggandet ;)
 
Iallafall, min helg har faktiskt varit rätt så fullspäckad för ovanlighetens skull, annars brukar jag inte göra något "speciellt" men i fredags så fick jag och C hem får nya kisse! Vi har adopterat C's ex katt eftersom hon och hennes kille inte kunde behålla henne, så vi sa att vi kunde ta henne eftersom C hade henne ihop med sitt ex innan de gjorde slut, så på sätt och vis är det ju hans katt också. 
 
Senare på kvällen så var vi bara hemma och myste och firade vår 1års dag i förskott, vi har egentligen officiellt ettårsdag imorgon men eftersom vi båda jobbar då så firade nu i helgen istället med lite gott att dricka, frukt och bara lite egentid. 
 
 
På lördag blev vi bjudna lite spontant på fest hos en kompis och alla i vårt kompisgäng skulle dit så vi gjorde oss snygga och gick det sedan drog vi "ut"..
 
 
 
Det var faktiskt väldigt kul och skönt att få komma iväg och träffa lite folk.. jag insolerade mig själv så mycket efter sommaren (jag vet inte varför dock) så i år så har jag som nyårslöfte att ta mig tid att faktiskt göra saker och inte bara sitta hemma. Hittils har det gått väldigt bra och jag mår phykiskt så mycket bättre, fattar inte att jag inte insåg själv hur kasst jag mådde förra året x)
 
 
Iallafall, idag ska jag bara ta det lugnt, träna sen blir det jobb på kvällen. Vad har ni för planer?
 
 
Xoxo, F
 

16 februari

Goooooodag käraste bloggläsare!
 
Hur är allt med er idag? Med mig ärdet sådär.. har typ känt mig deppig de senaste dagrna utan någon speciell anledning och dom saker som brukar göra mig glad vanligtvis hjälper inte?
 
Alla har ju bättre eller sämre dagar men det här kändes verkligen inte som mig bara..hm.
 
Jag försöker iallafall ladda upp nu med en lunch i form av en smoothiebowl, dom är så roliga att göra, dock är jag ju inte sådär supermega duktig som vissa på instagram men.. man blir ju iallafall på bra humör av dem :)
 
 
 
Annars så har jag inget mer planerat idag förutom att gå en promenad sen ska jag på bio ikväll med Anna-karin och se 50 shades darker ;) .. så blir jag inte på bättre humör då så vet jag inte vad som funkar x)
 
 
 
Kram /F

Glad alla hjärtans dag!

Hej på er alla fina!
 
Idag är det ju alla hjärtans dag som alla redan vet.
 
And. I. Love. It.
 
Haha, nämen ni vet ju att jag är en hyper-traditions älskare. Jag är inte så mycket för dom här "mindre dagarna" som kanelbullensdag tex.. men de här större högtiderna älskar jag :) Det är liksom lite skönt att ha dessa dagar utspritt över året som man kan ha som ursäkt för att få skämma bort varann.
 
Jag vet att många tycker att "det är en vanlig dag", "man ska visa kärlek tillvarann under hela året".. ja och självklart är det så men personligen anser jag att man alltid glömmer bort sig i vardagen, man tänker att man ska göra något gulligt för sin partner (eller vänner och familj) "någon dag" men ofta kommer som sagt annat ivägen. Sen kommer tex jul och alla hjärtans dag som en liten påminelse och man ba "Juste det är ju 14 fabruari snart.. nu ska jag verkligen göra något fint för..." ibland räcker det med att skriva ett sms. Jag har skickat medelanden till mina kompisar och familj idag och sagt att jag älskar dem tex :)
 
Iallafall, C jobbade såklart hela dagen idag men han kom hem på sin lunch iallafall med blommor och pizza sen fick jag en klassisk alla hjärtans dag nalle av honom, han är bäst <3 (han fick en fila-tröja av mig eftersom han tjatat om fila i typ ett halvår men aldrig köpte nått därifrån, haha)
 
 
 
Jag hoppas verkligen att ni alla haft en alla hjärtans dag fylld av hyper-mega-kvälnings-mycket kärlek varesej ni eller singel eller i ett förhållande. Annars för ni en stort internet kram från mig: Kraaaaaaaam <3
 

Todays list

Dagens mående: Mår toppen bra. Lite frustrerad över att min vikt står still trots att jag äter bra och tränar, inget fel med min nuvarande vikt men då känner man ju att jag kan fortsätta äta dåligt och lata mig om inget ska hända, haha nämen jag känner mig piggare iallafall! Men man hade ju hoppats på en smalare figur som bonus.. Har iallafall hälso undersökning i slutet av månaden så vi får väl se vad läkaren säger då. Kan ju hända att jag har nån brist av något? 

 

Dagens borde: Gå ner på stan och förnya mitt gymkort så jag kan börja träna på gym igen...men det känns

dryygt som allt annat idag lol.

 

Dagens frisyr: Bara plattat med lite torrshampo i botten.

 

Dagens smink: Inget, använder sällan smink om jag inte ska göra nått speciellt vilket jag inte ska idag..

 

Dagens klädsel: Svarta leggings och en lång svart hoodie 

 

Dagens materiella vill ha: En snygg taklampa att ha ovanför köksbordet.

 

Dagens fundering: Varför vissa kvinnor inter är feminister? Men ändå står bakom feministiska värderingar? Typ när tjejer säger "Jag vill sminka mig och räka benen, stå i köket medan min man byter däck på bilen.. men sen tycker jag ju att vi ska ha samma löner och så.." och man ba "...???!!." Man kan ju vara feminist och fortfarande stå i köket liksom wtf x) Bara att onödigt att man undviker att använda ordet "feminist" skulle vara nått dåligt.. varför vill man inte stå bakom alla starka vackra kvinnor som kämpat för vår rösträtt, rättvis behandling och anti sexualisering? I dont get it x)

 

Dagens beroende: Chokladbollar!!! Jag har fått nå fel.. jag vill ha chokladbollar varje dag.. har inte ätit det på en vecka nu så trodde jag skulle "snap oput of it" men är fortfarande sugen, så drygt! 

 

Dagens tråkigaste: Måste städa, som vanligt haha, hatar att jag är sån pedant. x)

 

Dagens längtan: Att C ska komma hem från jobbet! <3

 

Dagens låt: King - Years and years

 

Bjuder på en bild från chile, saknar solen :(
 
 
 

Tropical bowl

Godmorgon kära bloggläsare!
 
Hoppas allt är jättebra med er, med mig är det bra förutom att jag fortfarande är lite sjuk. Men mår mycket bättre så ska nog jobba ikväll!
 
Jag har iallafall ätit denna typ av smoothie bowl två dar nu och den är sååå god! Jag har i frusen mango och annanas, sen "soyakvarg" och lite vaniljdroppar, vatten och toppade med lite bär som jag hade i frysen (la på en gnutta chiafrön också för att det skulle se fint ut typ) 
Jättegott iallafall! Smakar lite som piña colada ;) Alpro har iof en kokos soygurt, ska kanske testa den i detta recept till sommaren så att det verkligen smakar piña colada, fast nyttigt då :)
 
 
Så tråkigt bara att jag har slut på mjölk till kaffet så får inget morgonkaffe :( Så måste ta en promenad ner på stan och handla sen..Det är så typiskt för jag var så säker på att jag hade mjölk när vi handlade i förrgår ..
 
Vad ska ni göra idag?
 
 
Talk to you later! /F

Så respektlöst?!

Alltså herregud vad irriterad jag är! 



Hej föresten, nu undrar ni säkert vad som väckt liv i mig eftersom jag plötsligt fick för mig att blogga, jo det ska jag berätta..

Är det nånting som irriterar mig mer än något annat så är det mäniskor som inte visar respekt för mäniskors privatliv och följer regler som grundas i detta. 


Jag har varit sjuk i några dagar, inatt slog det till ordentligt med hög feber så jag kunde inte sova utan låg och mådde dåligt fram till klockan sex på morgonen då jag fick nån typ av panikattack då det kändes som jag inte fick nån luft. Tack och lov så lyckades jag väcka C som lugnade mig så pass att jag somnade innan han gick på jobbet. 

Iallafall, idag har jag bara legat och vilat och kollat på youtube i sovrummet. Vid 15:45 (typ) knackar det på dörren så jag vaknar till och kollar telefonen, ingen har ringt och sökt mig eller sms:at. Vi har haft besök av Jehovas och Mormoner tidigare i veckan så jag antog att det var dem och öppnade inte utan la mig och blundade igen. Då hör jag hur nån ÖPPNAR dörren med nyckel?  Och in kommer två unga bygg/el killar som ba tittar in i sovrummet å ba "Tja, vi ska bara lufta elementen" (inget ursäkta att vi stör eller nått) sen anmärker jag till dem att "Vi har inga element" då svarar en av dem "Ja jag ser ju det nu" sen säger dom nått att om vi får strul med värmen ska vi ringa hyresvärden och sen går dom?


För det första blir jag irriterad över att min hyresvärd i första taget inte informerat om vilka lägenheter som har element och inte.

För det andra är det helt oacceptabelt att gå in i mäniskors hem med huvudnyckel utan att man 1, Informerat hyresgästen och 2, fått ett godkännande av hyresgästen att ens gå in?! 


Hur svårt ska det va? Jag jobbar nattshift och sover 8/10 gånger antingen näck eller toppless, då vill jag inte ha oönskat besök, var ju bara tur att jag både hade täcke och tröja på den här gången. Men annars också, tänk om jag bytt om? Duschat? (Jag stänger aldrig toadörren pga att katten har sin låda på toan) .. ja man vill helt enkelt ha oinbjudna gäster hemma där man kan bara som mest intim.

Och katten? Vår katt smiter ut när VI öpnnar, om man inte är beredd på att det ens finns en katt hur lätt är det inte för henne att smita då? Vad hade dom gjort om hon smet och vi inte var hemma? Dom vet liksom inte ens vad katten heter, vår hyresvärd hade "gått hem" "stängt" eller vad man nu ska säga så dom hade inte ens kunnat få tag i oss via dom, korkade jävlar.


Skönt att få ur sig lite ilska iallafall, hoppas ni har en bättre dag än mig x) 



Puss /F

RSS 2.0